Rajmon-Kasztner Zsófia

Óvodapedagógus

Közel 10 éve foglalkozom gyerekekkel, jelenleg Csolnokon dolgozom óvodapedagógusként. 

A diplomámat az ELTE Óvónő képző karán szereztem, e mellett számos mozgással kapcsolatos továbbképzést végeztem el. 

Ezek közé tartozik a „ Tetstkultúra- Vitamintorna 1.sz. képzés: egészségmegörző, képességfejlesztő, gerincbarát zenés tornaprogram”  és a „ Testkultúra- Vitamintorna 2. program: egészségnevelés óvodás és kisiskolás korban a mese- báb- zene és mozgás együttes alkalmazásával” , mindkettőt 2015-ben végeztem. 

Úgy gondolom, hogy ebben a programban minden megtalálható, amire a mai gyerekek egészséges mozgásfejlődésben szükség van. Játékosan, az ő nyelvükön szólva szeretteti meg velük a mozgást. 

6 éve rendszeresen használom ezt a remek programot, így nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy a gyakorlatban is hatalmas sikere van az óvodás korú gyermekeknél. 

 A Vitamintorna egészségmegőrző tornaprogram tartalmazza a rendszeres, növekedést elősegítő testmozgásokat, a gerincbarát életvitel elsajátítását, az egészséges táplálkozást, az egészségtudatos viselkedési szokásokat, a lelki egészség, harmonikus életvitel, belső harmónia megteremtését, a képességek fejlesztését zene alkalmazásával, valamint a kulturált magatartási szokásokat, szándékos és véletlen balesetek megelőzését a mozgásfoglalkozások alatt. Lényeges eleme a Vitamintornának a testkép, a testtudat, kialakítása, valamint az örömszerzés a mozgáson, zene hallgatáson keresztül!