Mozgásfejlesztő babajóga

A babajóga, majd a gyermekjóga felkészíti a leendő iskolásokat, hogy mind testileg, mind lelkileg érettek legyenek az iskolakezdésre. Kimondottan jótékony hatással van a baba-mama kapcsolatra, támogatja a baba méhen kívüli életének indulását ringatással, öleléssel, sok-sok testi kontaktussal.

Mit kell elképzelni? Izgalmas, vidám gyakorlatokkal, mondókázással, énekléssel zajlik az óra, az elején masszázzsal, különböző mozgásfejlesztő eszközök igénybevételével, jó hangulatban, a babák igényeihez igazodva (ahol semmi sem kötelező).

Ami a legtöbb babás foglalkozásról hiányzik, az az anyukák átmozgatása, amely épp ugyanolyan fontos a várandósság és szülés után, mint a gyermeké, így az órán nem csak a babákat mozgatjuk át, hanem az édesanyákat is! Kismama jógaoktatóként, valamint anyukaként számos panaszra tudok javasolni gyakorlatokat, segítséget, nem ismeretlen számomra sem a várandósság, a szülés, majd a gyermek karban hordozásával járó fájdalmak, problémák.

Az órák kis csoportban, családias hangulatban telnek (4-5 baba-anya/apa/mama páros), így a figyelem nem oszlik szét. A babajóga két csoportra oszlik, kis- és nagybabás csoportokra, az óra időtartama 45-60 perc.

Bátran fordulj hozzám, ha gyermeked:
– Egészségesen fejlődik, de szeretnéd biztosítani neki a kellő ingert, mozgást
– Szeretnéd társaságba vinni, ismerkedtetni hasonló korú társaival
– Ha mozgásában lemaradás van, de gyógytornász/egyéb szakember segítsége nem szükséges
– Feszes vagy laza izomtónusú
– Nem szeret hason lenni, és még sok minden más 🙂
– Nem utolsó sorban, ha Te is szeretnél mozogni, társaságban lenni

Kisbabás óra: 6-10 hetes kortól addig, míg nem tud helyet változtatni (kúszásig).
Nagybabás óra: kúszástól kb. 2 éves korig.

Kismama jóga

A legtöbb esetben az orvosok a jógát javasolják, mint mozgásformát a várandósság alatt, mely teljesen biztonságosan gyakorolható egy egészséges kismamának a várandósság 13. hetétől kezdve.
Testileg és lelkileg felkészít a szülésre a helyes légző gyakorlatokkal, a csípő nyitásával, a gátizom erősítésével, erősíti a testet, izmokat, segíti a helyes testtartás megtartását (viszont nem egyenlő a szülésfelkészítő tanfolyammal!). Jó közérzetet és fizikai erőnlétet biztosít.
Hasznos gyakorlatokat végzünk az óra alatt a különböző ‘általános’ problémákra, mint a
lábvizesedés, hátfájás, savtúltengés stb. A harmadik trimesztertől vajúdási pozíciókkal és mantrákkal készülünk a szülésre.
Lehetőség van szülés utáni regenerációs gyakorlásra is a gyermekágyi időszak letelte után, magánóra keretén belül, bármilyen kérdés esetén fordulj hozzám bizalommal.

IDŐPONTFOGLALÁS: 06 30 434 7452