Kovács Zsanett Zsófia

Óvodapedagógus

Óvodapedagógus diplomámat 2014-ben szereztem a PPKE-BTK Vitéz János Tanárképző Központban. Úgy érzem, hogy a lehető legjobb döntést hoztam a pályaválasztás során, hiszen a gyermekekkel való foglalkozást a hivatásomnak tekintem. Jelenleg Csolnokon dolgozom, német nemzetiségi óvodapedagógusként.

A Vitamintornával egy kedves kolleginámnak köszönhetően ismerkedtem meg. Mivel nagyon megtetszett, és láttam, hogy a gyerekek is mennyire szeretik, mennyire élvezik ezeket a foglalkozásokat, úgy döntöttem, én is elkezdem a képzést.
2021-ben elvégeztem a „Vitamintorna 30 órás alap távoktatásos képzés: Mese, torna és képességfejlesztés óvodás korban.”, 2022-ben pedig a “Vitamintorna 3. sz. program: Zenés mesetorna, egészségnevelés és képességfejlesztés óvodás korban” nevezetű képzést.

Hogy mi is a Vitamintonra? Röviden összefoglalva a Vitamintorna egy egészségmegőrző tornaprogram, mely tartalmazza a rendszeres, növekedést elősegítő testmozgásokat, a gerincbarát életvitel elsajátítását, az egészséges táplálkozást, az egészségtudatos viselkedési szokásokat, a lelki egészség, harmonikus életvitel, belső harmónia megteremtését, a képességek fejlesztését zene alkalmazásával, valamint a kulturált magatartási szokásokat, szándékos és véletlen balesetek megelőzését a mozgásfoglalkozások alatt. Lényeges eleme a Vitamintornának a testkép, a testtudat, kialakítása, valamint az örömszerzés a mozgáson, zene hallgatáson keresztül.