Iskolaelőkészítő

A komplex iskolaelőkészítő program a sikeres iskolakezdést alapozza meg. Célunk, hogy minden gyermek megfelelő érettséggel kezdhesse meg az iskolát, így a későbbiekben ne merüljenek fel nehézségek és esetleges lemaradások. A kiscsoportos foglalkozásokon szerepet kap -többek között- a figyelem és a memóriafejlesztés, a koordináció-, az egyensúlyérzék- és a térérzékelés fejlesztése, a szociális érzékenység növelése, a testtudat erősítése, a finommozgások fejlesztése, stb.

Napjainkban egyre nő a tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek száma. Ezek a mozgásos foglalkozások, képesek serkenteni a központi idegrendszer érését, így tudatos és folyamatos gyakorlásuk révén az esetleges hiányosságok csökkenhetnek. A mozgás nélkülözhetetlen alapja a gyerekek fejlődésének, amelynek optimális megléte hozzájárul az iskolai teljesítményhez is és ezáltal az önbizalom meglétéhez, megerősítéséhez is.

Prevenció szempontjából, azoknak a gyerekeknek is lehetőséget nyújt a központ, akik szeretnének több időt tölteni az iskolára készülés gondolataival, akiknek már nem elegendő az óvodai élet és szeretnének jobban ráhangolódni az elkövetkezendő iskolás évekre.

Oktató: Somogyi Petra 

Elérhetőség: 06 30 662 7419